· 

Zitballen, springdiertjes en andere.

Als kinesitherapeut ben ik voorstander van de actieve zit voor kinderen en ook voor volwassenen.

Hiervoor bestaan er allerhande hulpmiddelen.

Spelenderwijs kunnen kinderen met de springdieren heel wat houdingsspieren trainen. Ze kunnen erop springen, maar er zijn ook accessoires die toelaten met het diertje te schommelen of zelfs te rijden.

 

Kinderen met adhd hebben vaak de behoefte om hun motorische onrust kwijt te raken tijdens het studeren. Ook kinderen met autisme raken door het schommelen hun overprikkeling kwijt of kunnen aan de andere kant tegemoet komen aan hun onderprikkeling.

Veel kinderen vinden het moeilijk om stil te zitten. Ze willen bewegen en voortdurend van houding veranderen. Gedwongen stilzitten voelt voor hen alsof ze vastzitten in een korset dat de bewegingsvrijheid beperkt.

Maar eigenlijk hebben alle kinderen baat bij een actieve zit.

Veel kinderen hangen al eens graag onderuit, in de zetel of op een stoel. Er zijn ergere zonden. Toch zal hun rug hen dankbaar zijn als men vooral recht en ergonomisch zit. Om daarbij te helpen, bestaan er dus heel wat nuttige en handige producten.

 

 

Er is de disc-o sit jr. Dit is een schijf die je op gelijk welke stoel legt. Hij zorgt voor een dynamische zit.

Er zijn natuurlijk ook de zitballen, in verschillende groottes, ideaal voor aan je bureau. De Memory bal is in dat opzicht de beste keuze. Hij is onderaan verzwaard en rolt dus niet alle kanten op.

Er is zelfs een speciale ballenstoel. Dit is een verrijdbare zitbalstoel (hij heeft een onderstel zoals een bureaustoel en een kunsstofframe met ruggesteun en  wielen met parkeerrem.

De sit’n gym is iets tussenin. Het is een bal met vier pootjes… hierdoor zal hij ook makkelijk op z’n plaats blijven. 

 

Dan is er nog de Wigli. Dit is een heel duurzame en bijzondere stoel.
Een balansstoel van Wigli biedt kinderen volledige bewegingsvrijheid. Kinderen met concentratieproblemen kunnen hierdoor hun bewegingsonrust beter kwijt en blijven langer op hun stoel of kruk zitten. Als gevolg hiervan zullen zij meer aandacht hebben voor hun werk.  Zo zullen zij minder afleiding zoeken bij kinderen om hen heen.  

Als je dan na al dat actief zitten, toch even onderuit wil zakken, kies dan voor een therapie zitzak van Terapy. Gezondheid en comfort staan bij Terapy voorop. Iedereen verdient een moment om de batterijen op te laden. Daarom maakt Terapy ergonomische en comfortabele producten, waarin men kan ontspannen en opladen. De hoes van de Terapy zitzak onderscheidt zich door de zachte stof, die gemaakt is van rekbaar katoen. Hierdoor vormt de zitzak zich naar het lichaam, neemt hij de lichaamswarmte op en wordt de rug ondersteund. Ook de vulling van de zitzak is anders dan de meeste andere zitzakken. Deze zitzakken zijn gevuld met speciaal ontwikkelde EPS-korrels van hoge kwaliteit. Deze korrels bevatten minder lucht, waardoor ze hun volume langer behouden en de zitzak heerlijk blijft zitten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0